Lengyelország és Csehország után Magyarország a harmadik a régiós sorrendben.

A közép- és kelet- európai szállodai beruházásokról ad átfogó körképet friss októberi számában az ausztriai Immobilien Magazin, megállapítva, hogy a régióban még mindig  hatalmas fejlesztési potenciál rejtőzik.

Az idei év első felében mintegy 700 millió euró (közel 215 milliárd forint) értékű tranzakció valósult meg a régió nagyvárosainak szálláspiacán, s további számos projekt már “benne van a csőben.”

A prímet Lengyelország viszi, ahol 16 tranzakció 350 millió eurós invesztíciót jelentett. Csehország közel 165 millió eurós beruházási nagysággal második a régiós sorrendben, rögtön ezután következik 99,3 millió eurós volumennel Magyarország.

Az elemzés kitér az egyéb iparági mutatókra is, amelyek ugyancsak örvendetesen alakulnak. A REVPAR tekintetében például Csehország, Bulgária, Szlovákia és Magyarország egyaránt kétszámjegyű növekedést produkált eddig az idei évben.

A kelet-európai versenytársak közül az előbbi átlagár tekintetében Budapestet már egyedül csak Prága előzi meg – közölte szerkesztőségünkkel Kovács Balázs, az ausztriai székhelyű GD Consulting ügyvezetője.

Az összehasonlító táblázatokat tartalmazó elemzés teljes terjedelmében elérhető innen.

(forrás: Turizmus Online)
(Napi turizmus)