Július 1-vel újranyitják a máltai repülőtret, így a Máltáról induló és oda tartó kereskedelmi járatok ismét elindulhatnak.

Az első úti célok csoportja, amelyek újból megnyitásra kerülnek: Németország, Ausztria, Szicília, Ciprus, Svájc, Szardínia, Izland, Szlovákia, Norvégia, Dánia, Magyarország, Finnország, Írország, Litvánia, Izrael, Lettország, Észtország, Luxemburg és Cseh Köztársaság.

A későbbiekben további desztinációk felé is nyitnak majd, amint az egészségügyi hatóságoktól arra engedélyt kapnak.

Julia Farrugia Portelli idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter elmondta, hogy ez a határozat megerősíti a korábbi nyilatkozatokat, amelyekben kijelentette, hogy Máltán nem marad el a nyári szezon. A miniszter hozzátette, hogy ezen korlátozó intézkedések megszüntetését az elmúlt hetekben az egészségügyi hatóságokkal együtt alaposan megvizsgálták, és ez biztonságot jelent az embereknek, miközben a döntés adta lehetőség fenntartja a gazdaságot és az idegenforgalmat.

Az MTA elnöke, Dr. Gavin Gulia elmondta: „Most, hogy sok országban javul a helyzet, és végre meg tudjuk nyitni a határainkat, óvatos optimizmussal tekintünk a következő hetekre és hónapokra. Miközben megtesszük az összes szükséges biztonsági óvintézkedést, bizalommal lépünk tovább, ebbe a fontos, következő fázisba.”

Az MTA vezérigazgatója, Johann Buttigieg kijelentette: „Málta minden tőle telhetőt megtesz egy jövedelmező ipar újjáépítéséhez, amely több ezer embernek nyújt megélhetést és olyan fontos a máltai gazdaság számára.”

Carlo Micallef, az MTA vezérigazgató-helyettese és marketing igazgatója: „A világjárvány csúcspontjában, amikor a nemzetközi utazás leállt, mi gondoskodtunk arról, hogy a máltai szigetek továbbra is a figyelem középpontjában maradjanak a potenciális utazók körében a legfőbb küldőpiacainkon. Ennek eszköze az „Álmodj Máltáról most … látogass el később” című kampányunk volt.”

(forrás: www.visitmalta.com)
(forrás:Turizmus Online)