Az angol font jelentősen veszített értékből a főbb devizákhoz képest azután, hogy a britek megszavazták a kilépést az Európai Unióból. Ennek hatására viszont rögtön megnőtt a turisták érdeklődése a szigetország iránt.

A VisitBritain adatai szerint a június 24-ét követően minden idők legjobb hónapját produkálta a brit turizmus 2016 júliusában, amikor 3,8 millió látogató kereste fel a szigetországot, ami 2%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

„Azt szeretnénk, ha Nagy-Britannia az első helyen szerepelne azon a listán, ahová az emberek szeretnének elutazni. Most ráadásul kiváló lehetőség nyílt arra is, hogy az országot kiváló ár/érték arányú desztinációként mutassuk be, különösen az olyan távoli piacokon, mint Kína és a Egyesült Államok – nyilatkozta a VisitBritain vezérigazgatója, Sally Balcombe.

A népszavazást követően a font árfolyama tartós esésbe kezdett, manapság már 31 éves mélyponton van a dollárhoz képest (1 font = 1,26 USD). A kedvező árfolyam híre bejárta a világot, és egyre többen tervezik kihasználni az alkalmat az olcsóbbá vált angliai utazáshoz, ennek hatása a repülőjegy-foglalások területén is érezhető A turistaforgalom növekedése több bevételt jelent a brit turizmusnak: júliusban 4%-kal többet költöttek a turisták, mint egy évvel korábban. Január és július között 21,1 millió turista kereste fel Nagy-Britanniát, ami 2%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

(forrás: Travel Weekly)  

(Napi Turizmus)