A dubaji állatkert közel 1000 lakója kerül majd át a az új Dubai Safari Park-ba ,ahol a jelenleginél sokkal jobb körülmények között élhetnek majd, összesen mintegy 4000-en. Ez lesz az első közel -keleti állatkert, mely tagja a WAZA-nak (Állatkertek és Akváriumok Világszövetsége).

 

A dubaji állatkert közel 1000 lakója kerül majd át a az új Dubai Safari Park-ba, ahol a jelenleginél sokkal jobb körülmények között élhetnek majd,  összesen mintegy 4000-en.

A 119 hektáros új park a tervek szerint 2017 végén nyílik meg  és a jelenlegi  állatkertet hivatott teljes egészében felváltani az Al Warqa 5-ben. A tervek szerint a park 8 részből fog állni, a látogatókat pedig környezetbarát napelemes járművek fogják majd szállítani a részek között.

Timothy Husband, a park ausztrál nemzetiségű technikai igazgatója megerősítette, hogy számos  idősebb állat itt a lehető legjobb körülmények között élheti majd „nyugdíjas” éveit, ők a nagyközönség számára nem  lesznek látogathatók. Némely állat pedig részt vesz majd egy nemzetközi programban, ahol egyes fajok  kritikusan lecsökkent egyedeit próbálják szaporítani és megmenteni a kipusztulástól, és lehetőség szerint némelyeket természetes élőhelyeikre visszatelepíteni.

„Ez lesz az első közel-keleti állatkert, mely tagja a WAZA-nak (Állatkertek és Akváriumok Világszövetsége). Itt  egyetlen állat eladása sem kerülhet szóba, de adhatunk át, ill. cserélhetünk más állatkertekkel. Szeretnénk a lehető legtöbbet nyújtani, a legtöbbet adni, mert ez a park egy újabb ékkő lesz Dubai koronáján.“ – mondta Timothy.

 

(forrás: Turizmus Online)

 (Napi Turizmus)