Jó házigazdája lesz Magyarország a Maccabi Európai Játékoknak

Forrás: MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megnyitotta a Maccabi VAC Hungary Sportegyesület kiállítását New Yorkban, ahol beszélt a Maccabi Európai Játékokról is.

Megemlítette: örömmel vették, hogy Budapest Bázellel szemben elnyerte a rendezési jogot, és emlékeztetett rá, hogy kevesebb mint száz nap van a rajtig, de több mint kilencven év telt el azóta, hogy legutóbb ebben a régióban, Csehországban rendezték ezeket a játékokat. A miniszter a kiállítás megnyitóján megjelenteknek ígéretet tett arra, hogy a magyarok jó házigazdái lesznek a játékoknak, az előkészületek megtörténtek, az összes szükséges döntést meghozták az infrastruktúrával és a költségvetéssel kapcsolatban.

A Maccabi Világszövetség a legnagyobb és a legrégebben működő zsidó sportszervezet a világon, amely öt kontinensen ível át. A Maccabi Európa Játékokat négyévente rendezik meg, két évvel az izraeli Maccabi Világjátékokat követően. Az EMC 2015-ös kongresszusán dőlt el, hogy 2019-ben a magyar főváros lehet a házigazda. Az 1906-ban alakult Maccabi VAC Hungary Magyarország egyetlen zsidó sportegyesülete.