Január 15-től változik a Ryanair poggyász szabályzata

Az ír fapados légitársaság még szeptemberben bejelentette, hogy változások lesznek a poggyász szabályzatában. Az eredeti tervek szerint novembertől vezették volna be a szigorításokat, de később elhalasztották 2018. január 15-re.

Kapcsolódó cikkek

Az új szabályok értelmében a Ryanair 15 kg-ról 20-ra emeli a feladható poggyászok súlykorlátját. Ezek a változások már szeptember 6-tól élnek és nem is változnak.

A másik fontos változás, hogy csak az elsőbbségi beszállítás szolgáltatással rendelkező (beleértve a Plus, Flexi Plus & Family Plus opciót vásárlók) utasok vihetnek fel két darab kézipoggyászt a Ryanair járatok fedélzetére. A többi utas csak egy darab kézipoggyászt vihet a fedélzetre.

Akinél két kézicsomag van, a nagyobb csomagot a beszállítókapunál le kell majd adnia, melyet díjmentesen szállítanak tovább a repülőgépek rakterében.

Az új szabályokkal a Ryanair arra szeretné ösztönözni utasait, hogy kevesebb kézipoggyásszal utazzanak, inkább adják fel a csomagjaikat, mert ezzel szerintük csökkenthető a járatok késése.

(forrás: Turizmus Online)