Itt az Airbus A321neo ACF

Forrás: turizmus.com

Januárt ötödikén gördült ki a hamburgi Airbus-gyár hangárjából az Airbus A321neo típusának legújabb változata, az ACF jelzésű.

Az új változat jellemzője, hogy távolabb képes repülni és nagyobb a befogadóképessége, mint elődeinek. Innen jön a neve is, ACF – Airbus Cabin Flex.

A repülőgépet először a földön tesztelik, majd az első próbarepülésre a következő hetekben kerülhet sor. Az első vásárló idén év közepén veheti át az első Airbus A321neo ACF-et.

A gyár közleménye szerint az A321neo ACF a sikeres A320-as család legújabb tagja, melynek legfőbb jellemzője a kabin rugalmas alakíthatósága, melynek révén a maximális utaskapacitás eléri a 240-et.

Ez a kialakítás jelenleg opcionálisan rendelhető, de 2020-ra ez lesz a A321neo típusok esetében a sztenderd változat. Az A321neo ACF típus az alapja egy hosszabb távú repülésre alkalmas változatnak, az A321LR-nek. Ez a típus akár 97 tonnás súllyal is képes a magasba emelkedni, ugyanakkor egy harmadik üzemanyagtartály jóvoltából akár 4000 tengeri mérföldet is képes egyhuzamban lerepülni. Az első A321LR típusú repülőgép leszállítása 2018 utolsó negyedévében várható.

Airbus A3