Dubaj és az Emirates az elmúlt hónapok során számtalan intézkedést hozott a turisták egészségének védelme érdekében a városban és a levegőben egyaránt. A dubaji légitársaság ezúttal ingyenes vendégéjszakával ösztönzi az utasait arra, hogy téli nyaralásukat a metropoliszban töltsék el.

A Budapestről induló gépre kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel lehet felszállni, amelyet az utazás napja előtt legfeljebb 96 órával szükséges elvégezni (visszafelé erre nincs szükség). A dubaji reptérre való megérkezéskor a repülőtér munkatársai további teszt elvégzését kérhetik. Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező végig a maszk viselése. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik.

Az Emirates a repülőjegy mellé ezúttal szállást is biztosít az öt csillagos JW Marriot Marquis Dubai hotelben, amely a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójában található – díjnyertes éttermekkel, saját bevásárlóközponttal és világhírű gyógyfürdőjével. A légitársaság Economy osztályára jegyet foglaló utasok Dubajba érkezésük első éjszakáját tölthetik el a szállodában külön költség nélkül. Az azonos feltételek mellett First és Business Class osztályokra jegyet foglaló utasok pedig dubaji utazásuk első két éjszakáját tölthetik el ugyanott.

Dubaj hotelei, így a JW Marriot Marquis hotel is érintésmentes bejelentkezést biztosítanak, a szobákat pedig fertőtlenítik. A zárt épületekbe, köztük a bevásárlóközpontokba való belépés során is kötelező lázmérés történik, a létesítmények üzemeltetői pedig különböző digitális, érintésmentes intézkedéseket vezettek be a biztonság növelése érdekében, többek között ilyen például az érintésmentes étlap az éttermekben.

Dubaj közterületein, akárcsak az Emirates járatain kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. Ez alól kivételt jelentenek a 6 éven aluli gyermekek. Az éttermekben és kávézókban az étkezés vagy italfogyasztás idejére a maszk levehető. A közterületeken és a tömegközlekedési eszközökön ügyelni kell a személyek közötti biztonságos távolság megtartására.

A közelmúltban az Emirates elnyerte a Safe Travel Barometer legbiztonságosabb légitársasága címét a COVID-19 járvány kapcsán bevezetett biztonsági intézkedései révén. A több mint 230 légitársaságot vizsgáló felmérésben 26 egészségügyi, illetve biztonsági paraméter értékelése során kitértek a koronavírus miatt bevezetett biztonsági intézkedésekre és a járvány idején utazók kényelmére is. A vizsgált légitársaságok közül az Emirates érte el a legmagasabb pontszámot.

(forrás: Emirates)
(Turizmus Online)