Egri Csillag borokat kóstolhatunk májustól a Gasztrokörúton

Sky Travel | 2024.04.26 | Hírek

Május 1-től október 31-ig Eger vendéglátóhelyei és borászatai egy igazi bor-gasztronómiai élménnyel, a Gasztrokörúttal készülnek a vendégek fogadására, fókuszban az Egri Csillaggal.

A gasztrokampány fókuszát az Egri Csillagra, az Egri Bikavér fehér párjára helyezik, amely a helyiek egyik kedvence, miközben a világ több pontján is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ezért arra biztatják a városba érkező vendégeket, hogy a friss és üde Csillagokon keresztül fedezzék fel Egert és annak gasztronómiáját. A Gasztrokörút szolgáltatói olyan bor-étel ajánlatokkal várják a vendégeket, amelyek tökéletes összhangot teremtenek a finomabbnál finomabb fogások és az Egri Csillag borok között.

A Gasztrokörút alatt a vendégek tematikus programokon is részt vehetnek, úgy mint borvacsorák, borreggelik, vezetett belvárosi séták pohárral a kézben.

A finom ételek és italok mellett be lehet zsebelni egy garantált ajándékot is, ugyanis, ha a vendégek a Gasztrokörút legalább három állomását meglátogatják, a Tourinform irodában egy egri ajándékkal gazdagodhatnak.

„A tavalyi sikeres Gasztrokörút kampányunkat új köntösbe öltöztettük és idén már az Egri Borvidékkel összefogva indítottuk újra útjára. A városunkba érkező vendégek nemcsak változatos programok és látnivalók közül válogathatnak, hanem számos minőségi vendéglátóhelyet, borászatot látogathatnak meg, olyanokat, amelyeket a helyiek is szeretnek" – nyilatkozta Törőcsik Gábor, az Eger Városi Turisztikai Kft. ügyvezetője.

„Az Egri Borvidék és a Turisztikai Kft. közös érdeke, hogy fejlődjön a borturizmus. Mindannyian azon dolgozunk, hogy a helyiek és a városunkba látogató turisták felfedezzék Eger minőségi vendéglátóhelyeit, borászatait, pincészeteit, hogy olyan bor-gasztronómiai élményekkel gazdagodjanak, amelyekre szívesen emlékeznek majd és hazavisznek magukkal. Egerben két dolgot biztosan tudunk nyújtani: történelmi, csodás helyszínt és fantasztikus gasztronómiát borokkal" – tette hozzá Koklács Kata, az Egri Borvidék marketingvezetője.

 

A Gasztrokörúthoz csatlakozó vendéglátóhelyek, borászatok listája elérhető ezen az oldalon.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez