Eljött az idő, amikor egy hotelszobában már hozzá sem kell nyúlnunk a villanykapcsolóhoz vagy a légkondihoz, ha állítanánk a fényerősségen vagy a hőmérsékleten. Két amerikai szállodában legalábbis már a tesztelés fázisában tart az új, hangvezérlésű funkció.

Jelenleg két amerikai Aloft szállodájában – az Aloft Boston Seaport és Aloft Santa Clara hotelekben – teszteli a hangvezérlésű hotelszobákat a Starwood Hotels and Resorts csoport. Az Apple Siri-szolgáltatására épülő rendszer segítségével a Starwood magasabb szintre kívánja emelni a szállodák automatizált működését.

Érkezéskor a szobákban elhelyezett iPaden a vendégnek el kell indítania egy alkalmazást, majd egy személyre szabott felületen kap instrukciókat arról, hogy mit hogyan tud kezelni. Az applikáció segítségével a vendég egyszerű hangvezérléssel irányíthatja a világítást, a hőmérsékletet vagy például a zenét. Sőt, ha felteszi azt a kérdést, hogy milyen attrakciók találhatók a közelben, a képernyőn egy sor javaslat jelenik meg a környező látnivalókról és programokról.

A tartózkodás végén minden iPadet visszaállítanak az eredeti állapotukba, vagyis az összes személyes beállítást törlik a készülékről.

(forrás: Travel Daily) (Napi Turizmus)