A hangos nyári fesztiválok és a zajos nyári esték után jól jöhet a nehezen alvóknak az easyJet új hanganyaga, amelyet egy London-Nizza járaton vettek fel, és amely az új, NEO típusú gépek hajtóműveinek finom zúgásával segít elaludni – ígéri a légitársaság. Mi itt a szerkesztőségben egészen lecsillapodtunk tőle.

Kapcsolódó cikkek

Brit tudósok (sic!) szerint a szigetország lakóinak 22 százaléka rosszul alszik, és az eddigi állításokkal ellentétben a fehérzaj igenis segítheti az éjszakai pihenést. A repülőgép hangja kizárhatja a többi zajt, így nem szakad meg az alvási folyamat. A fehérzajt kisgyermekek altatásánál is gyakran használják, de egyes kutatások szerint segíthet íróknak is átlendülni az alkotói válságon.

A ’Jet Sounds by easyJet’ hanganyag kapható több webáruházban is, akár vágás nélküli, hosszú verzióban. Az eladásokból befolyt összeget a légitársaság egy olyan szervezetnek adományozza, amely az alvási nehézségekkel küzdőknek nyújt segítséget.

Az easyJet munkatársai szerint könnyen előfordulhat, hogy hamarosan a UK Top 40 slágerlistáján találhatják a ’Jet Sound’ számot.

 

a ‘közlekedés’ rovat további cikkei

 

(Napi Turizmus)