Forrás: turizmus.com

Több nemzetközi vonaton csökkenti, illetve megszünteti az étkező- és hálókocsi szolgáltatást a MÁV-Start a 2017/18-as menetrend december 10-i életbelépésétől. Sok szakács és felszolgáló szabadul fel.

Korábban történt

A vasúttársaság tájékoztatás szerint az elmúlt években, különösen 2016-ban az Utasellátó szervezeti egysége jelentős veszteséget termelt, ezért megvizsgálva a nemzetközi járatok kihasználtságát, bevételtermelő képességét, döntöttek a járatok optimalizálása mellett.

A döntés értelmében több nemzetközi járat étkező- és hálókocsi nélkül közlekedik a decemberi menetrendváltástól, a Metropol EuroNight pedig Berlin helyett csak Prágáig közlekedik. A változások viszont nem érintik az Adria, Beograd, Dacia, Hungária, Kálmán Imre, Varsovia és Wiener Walzer elnevezésű nemzetközi járatokat.

A vasútvállalat közleményében hangsúlyozta: mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdaságossági és üzleti alapon meghozott döntés egyetlen munkavállalója esetében se járjon negatív következménnyel.

Mivel az Utasellátónál sokan szakács és felszolgáló végzettséggel rendelkeznek, ezért együttműködésre kéri fel azokat a vendéglátóipari cégeket, ahol szakemberhiánnyal küzdenek.

 

(Turizmus Panoráma Bulletin)