A spanyol üdülőhelyeken és Krétán augusztusban kitehetik a megtelt táblát.

Alig egy nappal azután, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentette a korlátozások feloldásának ütemtervét, az egekbe szökött a foglalások száma a brit utazási irodáknál és a légitársaságoknál.

A miniszterelnök hétfő délutánra időzítette a bejelentést, amely szerint elképzelhető, hogy már május 17-től lehetővé válnak a szabadidős célú nemzetközi utazások a britek számára, de megfelelő feltételek esetén a negyedik nyitási szakaszban, június 21-től mindenképpen megszűnne mindenfajta korlátozás.

Hírügynökségi beszámolók szerint az Easyjet kedden már arról számolt be, hogy 337 százalékkal nőtt a hozzá beérkezett foglalások száma a megelőző héthez képest, a nyaraló úti célokba regisztrált foglalások száma pedig 630 százalékkal ugrott meg.A legnagyobb brit utazásszervező, a TUI UK szintén hatszoros emelkedésnek örülhetett.

Az Easyjet szerint a favorit Málaga, Alicante, Mallorca, Faro és Kréta, a leginkább előnyben részesített időszak pedig az augusztus.

Spanyolország a németek körében is első számú úti cél lehet idén – állítja Marek Andryszak, a TUI Deutschland ügyvezetője. Az utazásszervezőnél jelenleg Krétára és Mallorcára foglalnak a legtöbben, de mivel a Kanári-szigeteken és a Baleár-szigeteken egyre csökken a megbetegedések száma, ez utóbbi úti célok is behozhatják majd a hátrányukat.

(forrás: turizmus.com)