Felhőkarcolót a tanyavilágba!
Az alig 7000 lelkes Brande városában egy 320 méteres felhőkarcolót húznak majd fel 2023-ig. A választás nem véletlenül esett éppen erre a településre.

A különleges építészeti megoldásokat gyakran használják arra a városok, hogy fellendítsék a turizmust. Ha ez valóban így van, akkor a dániai Brande városába a jövőben egész biztosan özönlenek majd a turisták, tekintve, hogy egy óriási felhőkarcolót akarnak megépíteni az alig 7000 lelkes városkában – írja a hvg.

A Guardian beszámolója szerint márciusban hagyta jóvá a városi tanács azt a tervet, amely alapján a dán ruházati cég, a Bestseller egy 320 méteres felhőkarcolót akar felépíteni Brande közepén. Amikor elkészül, a legmagasabb ilyen lesz Nyugat-Európában – magasabb lesz még az Eiffel-toronynál is.

A helyszín választása nem véletlen, a céget ugyanis Brande városában alapították még 1975-ben. A Bestseller ezzel akar tisztelegni a gyökerei előtt, és így szeretnék felhelyezni a települést a világ térképére. Az épületet a koppenhágai székhelyű Ramboll Group tervezte, a munkálatok pedig már az idei évben elkezdődnek, és várhatóan 2023-ban fejeződnek majd be.

Az épületet sík vidék veszi majd körül, ami azt jelenti, hogy nagyjából 64 km távolságra lehet majd ellátni. Ez olyan, mintha Szegedről egészen Orosházáig látna az ember. A beszámoló szerint egyébként nemcsak a cég lelkes az építkezést illetően, a város is. A toronyban a Bestseller ruhaüzletei kapnak majd helyet, de lesznek benne irodák és konferenciaközpont, illetve hotelként is funkcionál majd.

(forrás: hvg.hu)

 

a ‘külföld’ rovat további cikkei

(Napi turizmus9