Az easyJet diszkont légitársaság több mint ezer fővel tervezi bővíteni fedélzeti személyzetét. Az álláshelyek fele az Egyesült Királyságban jön létre, de mind a 27 bázison várják az új kollégákat.

A 31 országban, 820 útvonalon 250 repülőgépet üzemeltető easyJet jelenleg 5500 fős fedélzeti személyzetet foglalkoztat.

Az easyJet fedélzeti csapatát járatonként három légiutas-kísérő és egy kabinmenedzser alkotja, akik szorosan együttműködnek a kapitánnyal és az első tiszttel. Az easyJetnél dolgozó légiutas-kísérők Airbus gépeken repülhetnek, emellett pedig bónuszokat, színvonalas képzést és karrierépítési lehetőséget is kínál számukra a légitársaság.

A jelentkezéseket careers.easyjet.com oldalon keresztül várják, ahol minden fontos információt megtalálhatnak az érdeklődők. A jelentkezőknek elsőként online kurzusfeladatot kell megoldaniuk, majd egy három hetes gyakorlati bemutatón vesznek részt, ahol többek között a repülésbiztonsági folyamatokat, illetve az elsősegélynyújtást sajátítják el.

A mostani bővítést megelőzően az easyJet év elején jelentette be, hogy 350 új pilótát toboroz, továbbá megadja a lehetőséget 150 első tisztnek, hogy hamarosan kapitányokká váljanak.

(forrás: TurizmusOnline)

 

 

(Napi Turizmus )