A Trivago összeállította a legkeresettebb nyári desztinációk listáját, az elmúlt két év adataiból. A listára felkerült egy szomszédos ország kis városa is.

 

A Trivago szálláshelyekre specializálódott keresőoldal elkészítette az úgynevezett Global Summer Trends 2017 névre keresztelt listáját, melyben a nyári szezon legkeresettebb országait állítja rangsorba.

Az oldal az elmúlt két év adatait használta fel a lista elkészítéséhez és azt is figyelembe vette, hogy mely desztinációk iránt nőtt folyamatosan a kereslet.

A lista első helyén, nem egy tipikus nyári üdülőváros áll, hanem az izlandi főváros, Reykjavik. Ez az úti cél az utóbbi két évben a keresési listán is felugrott az első helyre. Ezt követi a kubai Varadero, ami a második helyet szerezte meg.

A negyedik helyen a Török Riviérán található Muğla tartományban fekvő Fethiye végzett.

Az egyetlen ország, amely kétszer is szerepel a listán Spanyolország, mindkét úti cél a délkeleti Alicante tartományban található: az Alicante nevű névadó város a negyedik helyet szerezte meg, és a közeli Torrevieja a tizedik helyen található a listán.

A régiós szomszédok közül Horvátország került fel a listára, a kis területű Adriai-tengernél található Crikvenicával, melynek a kilencedik helyet sikerült megszereznie.

Az európai célállomások az eredmények 50%-át teszik ki: Izland, Törökország, Spanyolország és Horvátország a négy európai ország, melyek a legmagasabb helyezést érték el a listán.

Az oldal felmérése kitért a brit utazók szokásaira is, akik a négynapos európai átlaghoz képest, hét napot töltenek nyaralással és számukra az európai úti célok mellett a tengerentúli desztinációk is ugyanolyan vonzóak.

 

(forrás: Trivago)

 

(Napi Turizmus)