A Lux Express napi három járatot üzemeltet Budapest és Lengyelország egykori fővárosa, Krakkó között, a város számos műemlékkel és nyári kulturális programokkal csábítja az utazókat.

Krakkó, Lengyelország egykori fővárosa az egyik legszebb és legismertebb lengyel város. Főleg történelmi műemlékeiről és ritka művészeti alkotásairól ismert, de gazdag zsidó kulturális gyökereiről és gasztronómiai programokban is bővelkedik.

Krakkóba a Lux Express is indít buszjáratokat Budapestről. A busztársaság július elejétől módosította menetrendjét, így jelenleg naponta három járatot indít Krakkóba és vissza a következő időpontokban:

  • Budapest-Krakkó: 8:00, 16:00, 23:50
    • Krakkó-Budapest: 8:00, 16:00, 23:50

    A társaság menetrendjében többek között éjszakai járatok is szerepelnek, a Lux Express-buszokon pedig ingyenes wifi, díjmentes kávé és tea, az üléspároknál elhelyezett csatlakozók és személyre szabott multimédiás rendszer teszi kényelmessé az utazást.

Nyári programok Krakkóban

A kultúra kedvelői a Krakkóban megrendezett számos esemény közül választhatnak. Közülük az egyik a nagy népszerűségnek örvendő Kraków Live Festival zenei fesztivál augusztus 19-20-án. A színpadon olyan sztárok lépnek fel, mint a Massive Attack, a The Chemical Brothers , Sia vagy a Haim.

További érdekes nyári zenei esemény még Krakkóban a Nyári Jazz Fesztivál, mely július 23-án kezdődik, valamint a Férfias Zenélés (Męskie Granie) ciklus keretében megrendezett koncert népszerű, fiatal zenészek közreműködésével augusztus 13-án.

A Lux Express Csoportról
A Lux Express Csoport a balti-tengeri régió legnagyobb, expressz útvonalakon szállító nemzetközi autóbusz-társasága. A legsűrűbb csatlakozásokat kínálja a Balti államok között, valamint Lengyelországba (Varsó, Poznań, Krakkó, Kielce, Rzeszów és Suwałki), továbbá Rigába, Vilniusba, Kaunasba, Szentpétervárra, Moszkvába és Minszkbe. A busztársaság autóbuszai közlekednek még Prágába, Bécsbe, Brnóba, Pozsonyba, Budapestre, Helsinkibe és Berlinbe.

(forrás: Turizmus Online)

 

(Napi Turizmus)