Nagy lépésre készül az American Airlines: az év második felében eltűnnek a Boeing 737MAX típusú repülőgépekről az ülések háttámlájába szerelt képernyők.

A légitársaság magyarázata szerint azért szerelik le a szerkezeteket, mert egyre több utas lép a fedélzetre saját tablettel vagy laptoppal. „Utasaink több mint 90%-a már valamilyen számítógépes eszközzel száll fel a repülőgépre” – válaszolta a Travel + Leisure lap kérdésére a légitársaság illetékese.

A tévéműsorokat és a filmeket ezentúl saját laptopjukon vagy mobiltelefonjukon nézhetik az utasok, akik a fedélzeten ingyenes vezetéknélküli internetkapcsolatot kapnak a légitársaságtól. Aki gyorsabb internetkapcsolatra vágyik, azt is megkapja, csak fizetnie kell érte. Ülésekbe épített monitorok a nemzetközi útvonalakon közlekedő repülőgépeken továbbra is maradnak a Boeing 777-es, 787-as, valamint az Airbus A330-as, A350-es, valamint A321-es típusokon. A légitársaság 2019 év végére teljes flottájának fedélzetén befejezi az új, nagysebességű vezetéknélküli internetelérhetőség kiépítését.

(forrás: Travel + Leisure)

 

(Napi Turizmus)