Forrás: turizmus.com

Az utaskísérők szakszerű fellépése mentette meg az egyik utas életét a Wizz Air Spanyolországból Budapestre tartó járatán – közölte a diszkont-légitársaság.

Korábban történt

Az érintett utas tíz perccel a leszállás megkezdése előtt kapott epilepsziás rohamot, majd a légzése is leállt. Az egyik utaskísérő – kiképzésének megfelelően – azonnal megpróbálta újraéleszteni, ám az utas állkapcsának izmai begörcsöltek. Az utaskísérő egy határozott mozdulattal szabaddá tette a légutakat, így az utas újra lélegezni kezdett, és magához tért.

Az ellátásba egy fedélzeten lévő orvos is bekapcsolódott, a kapitány pedig eközben intézkedett, hogy Budapesten szakértő orvosi segítség várja a járatot – ismerteti a történteket a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

A Wizz Air nagy súlyt fektet a személyzet ki- és továbbképzésére, ennek egyik bizonyítéka, hogy a légitársaság tavaly Budapesten nyitotta meg Európa egyik legmodernebb képzési központját. Az integrált képzési központban egymás mellett zajlik a pilóták és az utaskísérők képzése, amelynek természetesen az elsősegélynyújtás is fontos része – írják a közleményben.