Forrás: turizmus.com

Új utazási rend van kialakulóban: elkerülni a karácsonyi stresszt és külföldön tölteni az ünnepeket. A megkérdezett svédek 76 százaléka szerint sokkal pihentetőbb és nem is kerül nagyon többe, ha kiruccanunk ilyenkor.

Főleg azok a családok éreznek így, akik már most érzik a feszültséget, és ahol az ajándékbeszerzés, a főzés-sütés és fadíszítés számos konfliktus forrása, hiszen mindenki a legjobbat akarja nyújtani, ugyanakkor már 24. estére fáradt lesz és ideges – állítja egy online felmérésre hivatkozva az alltomresor.se.

A trend tehát: elengedni a stresszt és megtartani a karácsonyt egy fürdőhelyen, wellness-szállóban vagy egy kastélyban. Az egyedül élők eddig is elutaztak inkább, hogy társaságban töltsék az ünnepet, ezentúl pedig még inkább így lesz, hiszen most már népes családok is csatlakoznak hozzájuk.

Mind több család dönt úgy, hogy inkább egymásra figyel, és nem a főzésre és az ajándékozásra. Maga az utazás pedig lehet közös ajándék – mondja Rebecca Pettersson, az eBeach.se marketingmenedzsere – ez a trend jól jön az utazási irodáknak és a szállodáknak egyaránt.

A decemberi ünnepnapokon tehát nagy tumultus várható a reptereken, de ez csak néhány órás kellemetlenség ahhoz képest, hogy a család ezúttal nem fordít nagy gondot a készülődésre és kipihenten érkeznek haza az ünnepek elmúltával. A környezetváltozás, az idegen tájak megismerése mind segít abban, hogy elkerüljük az ilyenkor szokásos veszekedést és a rengeteg energiával elkészített ételek feltálalását.

(Turizmus.com)