Egyszer használatos műanyag nélkül – a levegőben is

(Napi Turizmus)

Egyre kevébé népszerűek a környezetterhelő egyszer használatos műanyagok. Idén a környezetvédelmi világnapon a Párizs-Charles de Gaulle reptérről Detroitba tartó AF378-as Air France járaton már alig voltak egyszerhasználatos műanyagok, az utasok bio anyagokból készült eszközöket kaptak a műanyag helyett – a légitársaság közlése szerint.

 

Kapcsolódó cikkek

Az Air France bejelentette, hogy 1300 tonna egyszerhasználatos műanyagtól szabadul meg, így 2019 végére 210 millió egyszerhasználatos műanyag eszközzel kevesebbet használ majd. Járatain ezek helyett fenntartható alternatív megoldásokat alkalmaz a jövőben.

Ez azt jelenti, hogy az Air France 100 millió műanyagpoharat cserél papírpohárra; 85 millió műanyag evőeszközt cserél bio alapanyagból készült eszközökre és csomagolásra; 25 millió műanyag keverőpálcikát cserél fából készültre; 2018 novemberétől pedig már „BON APPETIT” zacskóban szolgálják fel a második fogást a francia légitársaság hosszútávú járatain. Így az Air France 2019 végére 1300 tonnával kevesebb műanyagot használ majd.

Az Air France elkötelezett aziránt, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát, és így fenntartható repülési élményt nyújtson utasainak. Azért, hogy ez a gyakorlatban is megvalósuljon, az Air France három nagy konkrét célt határozott meg magának:csökkenteni, és kompenzálni CO2 kibocsátást; csökkenteni, újrahasznosítani és átdolgozni a szemetet; csökkenteni a zajszennyezést.

Az Air France csoport eddigi törekvéseinek teljesítése révén már 20 százalékkal csökkentette CO2 kibocsátását utasonként, így már 2018-ra elérte az eredetileg 2020-ra vonatkozó vállalását.

Végül egy videó a környezetvédelmi világnap alkalmából:

 

a ‘közlekedés’ rovat további cikkei

 

 

Megosztom a Facebookon