Akár ingyen is tartózkodhatunk a göteborgi Hotel Bellora hotelben, ám a mai ember számára nagy árat kell fizetnünk érte: nem használhatjuk a telefonunkat.

Kapcsolódó cikkek

Ezzel a kezdeményezéssel az a hotel célja, hogy vendégeik teljesen kikapcsolódjanak azáltal, hogy nem csekkolják folyamatosan a közösségi oldalaikat. Ahelyett, hogy az internet világában élnének, a hotel arra buzdítja a vendégeit, hogy inkább a szeretteikkel beszélgessenek, illetve fedezzék fel a világot magunk körül, ne pedig a szobába zárkózva nyomkodják telefonjainkat – írja a Blikk az Insider cikke alapján.

A hotel szabályzata az, hogy minél többet használod a telefonodat, annál többet kell fizetned az ott tartózkodásért. Egy okos lámpa segítségével tudja megállapítani a hotel személyzete, hogy ki mennyit nyomkodja a telefonját. Az első fél óra ingyenes, utána a lámpa fénye pirosra vált, és akkor már teljes árat kell fizetni a szobáért. Ha valaki nem lépi túl a megengedett időhatárt, ingyen tartózkodhat a szobában.

Nemrég egy hasonló kezdeményezésről írtunk. Bali egyik legismertebb luxusszállodája, az Ayana Resorts & Spa vezetősége ugyanezen okokból megtiltotta a vendégeinek az okostelefon használatát egzotikus medencéjének környékén.