Kihirdette a TripAdvisor a Travelers’ Choice Awards alapján a legnépszerűbb látnivalók listáját, melyben a régióból a budapesti Országház végzett a legjobb helyen.

 

A TripAdvisor kihirdette a Travelers’ Choice® Awards-on a legnépszerűbb látnivalók listáját. Az elismeréseket 12 hónap alatt világszerte leadott vélemények és értékelések száma alapján osztották ki a legjobbaknak.

A globális lista első helyét a kambodzsai Angkor Wat foglalja el, a második helyen az Egyesült Arab Emírségekben található Sheikh Zayed Grand Mosque Center és a harmadik helyen a spanyolországi Mezquita Cathedral de Cordoba áll.

 

A lista előkelő 14. helyét a budapesti Országház foglalja el. Az egyik értékelő szerint a látványosság “Tekintélyparancsoló módon magasodik a Duna fölé. Az esti kivilágítás gyönyörű: a fényben a bogarakra lecsapó sirályok szikrázó tűzijátékra vagy ragyogó csillagokra hasonlítanak.” 

Az Országház érte el a legjobb eredményt a közép-kelet európai régióból, ezzel olyan látványosságokat utasított maga mögé, mint a görögországi Akropolisz, a londoni Big Ben vagy a párizsi Notre Dame.

 

A látványosságokat országok és régiók szerint is kategorizálták. A legnépszerűbb magyar látványosság listára felkerült még a Halászbástya, Cipők a Duna-parton, az esztergomi Bazilika és a Sümegi vár is.

A globális listára a szomszédos országok közül Lengyelország került még fel, a 19. helyen álló krakkói Main Market térrel.

Top 15 látnivaló:

Angkor Wat – Siem Reap, Kambodzsa
Sheikh Zayed Grand Mosque Center – Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek
Mezquita Cathedral de Cordoba – Cordoba, Spanyolország
St. Peter’s Bazilika – Vatikán, Olaszország
Taj Mahal – Agra, India
A Vérző Megváltó temploma – Szentpétervár, Oroszország
A kínai NAgy FAl – Peking, Kína
Machu Picchu – Machu Picchu, Peru
Plaza de Espana – Sevilla, Spanyolország
Milánói dóm – Milánó, Olaszország
Golden Gate híd – San Francisco, USA
Lincoln Memorial – Washington, USA
Eiffel-torony – Párizs, Franciaország
Országház – Budapest, Magyarország
Notre Dame – Párizs, Franciaország

(forrás: Tripadvisor)

(Napi Turizmus)