Az Egyesült Államok arra figyelmeztette az amerikai turistákat, hogy Európa szerte folyamatos terrorveszély áll fenn. A figyelmeztetés szeptember 1-jéig van érvényben, vagyis az egész nyári időszakra kiterjed.

Az Egyesült Államok ezzel az elmúlt időszak terrorizmussal összefüggő eseményeire reagált, amelyek többek között Franciaországban, Oroszországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban történtek. Bár a helyi kormányok folytatják a terrorizmus elleni harcot, az USA továbbra is aggodalmát fejezi ki a jövőbeni támadások miatt – teszik hozzá. Az amerikai állampolgároknak pedig fel kell készülniük arra a lehetőségre, hogy terrorista szimpatizánsok vagy szélsőségesek akár figyelmeztetés nélkül elkövethetnek támadásokat – írják.

 

A szélsőségesek gyakran a turisták által látogatott helyszínekre, a közlekedési csomópontokra, a bevásárlóközpontokra és az önkormányzati létesítményekre fókuszálnak, mint lehetséges célpontokra. Ezen kívül a támadások kiemelt helyszínei lehetnek a szállodák, klubok, éttermek, vallási helyszínek, parkok, népszerű rendezvények, oktatási intézmények és repülőterek is – olvasható közleményükben. Éppen ezért az amerikaiakat fokozott figyelemre késztetik az elkövetkező nyári szezonban.

A turisták figyelmét arra is felhívták, hogy a terroristák továbbra is számos taktikát alkalmaznak, beleértve a lőfegyverekkel, robbanószerekkel és járművekkel történő támadásokat is.

Arra is felszólítják az Európába utazó amerikaiakat, hogy utazás előtt ellenőrizzék az adott országban fellelhető amerikai nagykövetségek weboldalát aktuális, a biztonsággal kapcsolatos üzenetekért, és tájékozódjanak a helyi hatóságoknál is.

(forrás: Turizmus Online)

 

(Napi Turizmus)