Érdekes kampányba kezdett tíz szálloda az olaszországi Assisiben: ingyenes szállást biztosít azoknak a pároknak, akik hölgytagja tartózkodása során teherbe esik.

Olaszországban egyre nagyobb gondot jelent az alacsony születésszám: az 1960-as évek óta megfeleződött a nők szülési rátája, így 2015-ben csupán 488 ezer baba született Itáliában. A Fertility Room projekt Assisiben két legyet próbál lecsapni egyszerre: a város turizmusát igyekeznek népszerűsíteni, miközben elősegítik a gyermekvállalalási kedv növekedését – írja a The Independent.

A programban tíz szálloda vesz részt, akik vállalták, hogy visszatérítik a szállásdíjat vagy legközelebb ingyen látják vendégül azokat a párokat, amelyek hölgytagja igazolja, hogy náluk esett teherbe. A kedvezmény azokat a párokat illeti meg, akik születési anyakönyvi kivonattal tudják alátámasztani, hogy gyermekük kilenc hónappal Assisi-beli tartózkodásuk után született.

A városvezetés ugyanakkor nem állt ki a kezdeményezés mellett, a régió illetékesei „még vizsgálják, hogy a kampány mennyire illik bele Assisi és a régió imázsába”, különös tekintettel arra, hogy itt született Ferenc pápa.

(forrás: The Independent)

(Napi Turizmus)