2016 első háromnegyedéve során rekordszámú turista kereste fel Csehországot.

Az idei év első kilenc hónapja során 7,1%-kal nőtt a szállodai vendégek száma Csehországban, és elérte  a 14,57 milliót. A szállodákban eltöltött vendégéjszakák száma első ízben haladta meg a 40 milliót. 2000. óta nem tapasztaltak ilyen erős vendégforgalmat. A Cseh Statisztikai Hivatal adatai szerint a szomszédos országokból és Ázsiából, illetve belföldről nőtt különösen a forgalom, míg az orosz és japán turisták száma visszaesett. A legfőbb küldőpiacok között Németország, Szlovákia és a Lengyelország szerepel. Kínából 40 ezerrel, Dél-Koreából pedig 38 ezerrel többen érkeztek, mint egy évvel korábban.

A kiváló eredményeket ráadásul úgy sikerült elérni, hogy nem rendeztek olyan nagy létszámot megmozgató eseményt, amilyen például tavaly a jégkorong világbajnokság volt. Az ország összes régiójában nőtt a turistaforgalom, a legjelentősebb növekedést Prágában regisztrálták.

A külföldi látogatók száma, azokat is ideértve, akik csupán egy napra érkeztek az országba, 13,4%-kal nőtt, és elérte a 23,8 milliót.

(forrás: Tourism Review)

 (Napi Turizmus)