Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

Bár sokak szerint talán szentségtörés, hogy egy patinás régi templomban éttermek és csemegeüzletek nyíljanak, hamar London egyik kedvenc helyévé vált a Mercato Mayfair, amely a Szent Márk-templom ódon belső tereiben nyílt meg tavaly novemberben, közel a Selfridgeshez.

A bejáratnál impozáns jón oszlopcsarnok magasodik, ami már önmagában tiszteletet parancsol, de ez elmondható a Szent Márk-templom egészéről.

Mára azonban a templombelsőben egy igazi, többszintes vendéglátó-paradicsom kapott helyet, ahol ráadásul nemzetközi a kínálat. A Londonist cikke szerint a legjobb steakektől az olasz fagylaltig, a koktéltól a pizzáig és a szusiig, no meg egy egész italarzenálig, mindent meg lehet itt kóstolni, ráadásul számos étel helyben készül.

Ennek ellenére ez nem egy olyan hely, ahová csak úgy beesik az ember. Program ide jönni és nemcsak azért, mert a gyönyörű falfestmények, a faragott szószék és a festett üvegablakok ámulatba ejtik az embert. Mintha a Camden Marketen lennénk, csak éppen egy páratlan középkori enteriőr vesz körül bennünket. Ráadásul egy közösségi tér is kialakult már itt.

A Badiani fagylaltkölteményekkel szolgál, de kortyolhatunk német sört, rendelhetünk nápolyi pizzát, gnocchit, török pitét és persze bao-bao-t, sülteket és tenger gyümölcseit, előtte koktélokkal megalapozva az étvágyat. A legnagyobb sikere a helyben készült friss tésztaféléknek van, legyen az olasz, török vagy koreai.

A hajdani kriptában autentikus borozót rendeztek be, ahol a világ legjobb borai kaphatók.  Nem hiányoznak az érett illatos sajtokat és más ínyencségeket árusító gasztrobutikok sem. Széles a friss, organikus zöldségek és gyümölcsök választéka, és ginritkaságokat is lehet itt kapni.