Bezárt a Hotel Ezüstpart

Forrás: 24.hu

Augusztus végén még vendéget fogadott, szeptember óta már a bútorokat és a műszaki berendezéseket árusítják ki a siófoki Hotel Ezüstpartban.

Korábban történt

Bezárt a legendás siófoki szálloda – írta meg a 24.hu. Cikkükben megjegyzik, hogy nem lehet tudni, mi lesz a Hotel Ezüstpart ikonikus épületével, erről a tulajdonos megkeresésükre nem adott tájékoztatást. A Tillai Ernő tervezte Ezüstpart Szálló nemcsak a déli part egyik legmonumentálisabb, de jellegzetes homlokzata miatt az egyik legérdekesebb épületének is számított 1983-as megnyitása óta.

A 340 szobás, közel kétezer vendég befogadására alkalmas, uszodás főépületen kívül a szállodakomplexumhoz három melléképület is tartozott, amelyek táboroknak és erdei iskoláknak adtak otthont. Ezen épületek visszabontását már márciusban megkezdte az ingatlan tulajdonosa, helyükön 62 lakásból álló vízparti nyaralóegyüttes épül.

A szálloda 2004 óta már csak a nyári szezonban nyitott ki.

A szálloda kapacitásának – még ha csak esetleg ideiglenes – kiesése komolyan érintheti a siófoki vendégforgalom alakulását. Amint arról nemrégiben a Balatontipp.hu cikke alapján lapunk is beszámolt, a városban 382 ezer éjszakát töltöttek a hazai vendégek a kereskedelmi szálláshelyeken az év első nyolc hónapjában. Az eredmény 16,4 százalékkal marad el a tavalyi hasonló időszak forgalmától. (A csökkenés mögött főként az Erzsébet táborok rendszerének átalakítása állhat.) A külföldi forgalomban Siófok 11,3 százalékos javulást produkált 214 ezer eddigi vendégéjszakával. Az augusztus végéig regisztrált összesen 596 ezer vendégéjszaka 8,2 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. Az Ezüstpart közel 700 fős nyári napi kapacitásának kiesésével a forgalom további csökkenése várható.

szálloda Siófo

 

(Turiznus.com)