Bemutatkoztak a KLM új business ülései

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

A KLM május 8-án a hazai sajtónak is bemutatta új World Business Class üléseit a budapesti repülőtéren.

A KLM tervei szerint egész flottája új World Business Class kabinokkal repül majd az idei év végére. Az üzleti osztály új, ággyá alakítható ülése csak egy a sok fejlesztés közül, amely a tökéletes pihenést biztosítja a légitársaság fedélzetén.

A KLM a World Business Class kabinjának átalakításakor nagy hangsúlyt fektetett a tipikus holland stílusjegyek kihangsúlyozására, ami a márka identitását is fémjelzi. A KLM 2013 óta folyamatosan újította fel flottáját az új WBC kabinokkal.

A Dreamliner gépek után a Boeing 777-300-as és 777-200-as típusú gépek kaptak új belsőt, ezután következtek a Boeing 747-esek, és végül tavaly év végén az Airbus A330-asok.

Az új üléseket Hella Jongerius kézműves és ipari előállítási technikák kombinálásával hozta létre. Az ülés és a nagy személyes tér biztosítja a diszkréciót, és ezzel együtt megteremti az otthonosság érzését.

A 206 cm hosszú ülések teljesen vízszintesre dönthetőek, a beépített áramforrások nagyobb kényelmet biztosítanak, a vadonatúj szórakoztató rendszer pedig 18 colos képernyővel, HD minőségű filmekkel és 12 nyelvű érintőképernyős navigációs menüvel rendelkezik.

A World Business Class utasai ajándékba kapják a KLM jellegzetes kék színű, egyedi tervezésű, delfti porcelánból készült miniatűr házait. A holland jellegzetességek a KLM személyzetének egyenruhájában is felfedezhetőek, amelyet a híres divattervező, Mart Visser álmodott meg. Egy további holland dizájn ikon, Marcel Wanders szintén hozzájárul a Business Class luxusához a nevével fémjelzett terítékkel. A KLM újítása, hogy az utasok bármikor étkezhetnek a hosszú távú utazás során, nem kell alkalmazkodniuk az eredeti felszolgálási tervhez.

A holland légitársaság először johannesburgi, majd bangkoki, legutóbb pedig tokiói járatán is elérhetővé tette az „Anytime for you” szolgáltatást, amelynek igénylésével az utasok öt fogást élvezhetnek, amikor csak kedvük tartja.

A KLM nagy figyelmet szentel annak is, hogy a fenntarthatóság minden fejlesztésében meghatározó szerepet töltsön be. A 2013-ban az új World Business Class-on lefektetett szőnyegek elkészítésekor például újrahasznosított norvég gyapjút és a KLM dolgozók korábbi egyenruhájának anyagrészleteit használta fel a vállalat. Mi több, a már nem használható szőnyegeket a gyártó visszaveszi, hogy nyersanyagként újra felhasználhassa őket.