Az Air France kiterjeszti Business szolgáltatásait a Párizs-Charles de Gaulle és Párizs-Orly repterekről induló, illetve regionális francia járataira. Az előnyöket továbbá azok is élvezhetik majd, akik a francia régiókat nemzetközi járatokkal összekötő gépeken utaznak.

A fejlesztésnek köszönhetően a különböző francia régiókba átszállással utazó ügyfelek megszakítás nélkül élvezhetik a Business szolgáltatásokat a hosszú- közép- és rövidtávú járatokon. Az Air France egyébként az első francia légitársaság, aki az országon belül is kínál Business szolgáltatásokat.

Személyre szabott Business kabin

A business osztály három különböző tarifával érhető el Franciaországon belül:

Business Leisure: nincs mód visszatérítésre, a módosítás díja 70€
Business Flex: visszatérítés igényelhető, díj nélkül módosítható
Business Abonné: visszatérítés igényelhető, díj nélkül módosítható, korábbi vagy későbbi jegyre cserélhető

Mindhárom foglalási lehetőség azonos feltételekkel érhető el, és minden esetben csak egy díj kerül felszámolásra. Az Economy-ról Business osztályba történő feljebb lépésre a becsekkolás kezdetekor, 30 órával az indulás előtt van lehetőség.

Különleges figyelem felszállás előtt

A Business ügyfelek különleges szolgáltatásokat vehetnek igénybe már a felszállás előtt:

Külön becsekkolás és csomagátvétel
Elsőbbségi biztonsági és útlevél ellenőrzés
Elsőbbségi felszállás
Elsőbbség a transzfer pultnál átszálláskor
Elsőbbségi csomagszállítás

A reptéri ügyintézés mellett a várakozás is kellemesebb lesz az ügyfelek számára, hiszen az Air France lounge-okba is belépést nyernek. Itt nyugodt körülmények közt étkezhetnek, pihenhetnek vagy dolgozhatnak, de akár információt és kérhetnek utazásukkal kapcsolatban. A különleges lounge-ok a Párizs-CDG, Párizs-Orly, Bordeaux és Lyon reptereken érhetők el a rövidtávon utazók számára, míg Párizs-Orly 1A terminálban, Marseille-ben, Nice-ben, Toulouse-ban, Montpellier-ben és Mulhouse-ban a partneri loungokat élvezhetik.

A csomagok tekintetében is különleges engedményt kapnak a Business ügyfelek, két 32 kg-os bőröndöt és két, együtt 18 kg-os kézipoggyászt is magukkal vihetnek az útra. Mindezen felül foglalásnál kiválaszthatják, melyik ülésben szeretnének utazni.

(forrás: Turizmus Online)