Szabadtéri filmvetítések, fagyi- és popfesztivál, koncertek, különleges városnéző séták várják az osztrák fővárosba látogatókat.

A Karlsplatzon és környékén 2017. július 27. és 30. között megrendezett ingyenes popfesztivál zenei kínálata a reggae-től a tiroli dialektuson és rapen át a világzenei folklórig a műfajok teljes vertikumát felöleli.

Mivel Bécsben igazi kultusza van a fagylaltnak, idén is sikerre van ítélve a Vienna Ice Cream Festival, amelyet 2017. július 8-9-én tartanak az Augartenben. A második alkalommal megrendezett fagyifesztiválon 25 szalon mutatja be kreációit, közöttük olyan nagy hagyományokkal rendelkező házakkal mint az Aida vagy a Bortolotti.

Produkciók minden műfajból – ez a receptje az osztrák főváros egyik legkedveltebb nyári kulturális fesztiváljának, a Rathausplatzon megrendezett Wiener Film Festivalnak. A bécsi Városháza barokk kulisszái előtt felállított 300 négyzetméteres kivetítőn 2017. június 30. és szeptember 3. között híres operákat, operetteket, hangversenyeket, balettelőadásokat, kortárs táncprodukciókat, pop- és dzsesszkoncerteket láthat és hallhat a közönség.

Júliusban és augusztusban, csütörtökönként egyórás zongorakoncerttel színesíti programját a Mozarthaus Vienna.

A szagos oldaláról fedezhetik fel az oszrák fővárost a “Smells Like Wien Spirit” városnéző séta résztvevői, akik egy nyilvános vécénél kezdenek, beleszagolnak az U6-os metróvonal – nem mindenhol illatos – levegőjébe, a fiákerlovak hagyatékába, hogy aztán kellemesebb helyeken folytassák a túrát.

Az Ottakringer Sörfőzdénél, a Manner nápolyigyárnál, kávéházakban, gyógyszertárakban, kolbászosstandoknál és természetesen a környező hegyekben. A négyórás séta közben a résztvevők megtudhatják, miként változik a város illata az évszakokkal, és hogy Bécs nem is olyan büdös.

Aki nagyon belejött a szaglászásba, az Bécs csatornarendszerében folytathatja a rendhagyó városnézést. A 3. Mann Tour keretében az érdeklődők az azonos című filmklasszikus apropóján, a penicillincsempész Harry Lime nyomába eredve ismerhetik meg a város alatt elterülő földalatti világot. Májustól októberig óránként indulnak csoportok.

 

(Napi Turizmus)