Az olaszországi Abruzzo tartományban, Rómától keletre telepítették azt a szökőkutat, amelyből – az országban először – a nap 24 órájában víz helyett bor folyik.

Kapcsolódó cikkek

A folyamatosan üzemelő szökőkútból ráadásul bárki, aki arra jár, korlátozás nélkül, ingyen fogyaszthat. A szökőkutat egy helyi borászat telepítette, és egy népszerű zarándokút, a Cammino di San Tommaso mentén található, ami Róma és Ortona között húzódik.

A szökőkút létrehozóját, a Dora Sarchese borászatot a spanyolországi El Camino útvonalán lévő, hasonló szökőkút inspirálta, és úgy gondolta, hogy ezzel a módszerrel az olaszországi zarándokúton végighaladókkal is jobban megismertethetik a helyi borokat. Kiemelték, hogy az itt sétálókat szeretettel várják a szökőkúthoz, azonban óva intenek attól, hogy a folyamatosan folyó borból valaki túl sokat fogyasszon.

Nemrég egyébként Szolvéniában telepítette ilyen szökőkutat, azzal a különbséggel, hogy abból bor helyett sört lehet kortyolni. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.

(Napi Turizmus )