Balinak elege lett a kolduló turistákból

Forrás: turizmus.com

Azt gondolnánk, hogy Balit csak tehetős turisták veszik célba, hiszen oda a repülőjegy nem két fillér. Ám létezik egy réteg, amely rábízza magát a jóindulatra és a vakszerencsére, és gyakorlatilag minimális pénzzel a zsebében szeretné felfedezni a szigetet…

Van is egy új kifejezés az efféle szerencsevadászokra: “begpackersnek” hívják őket, – a “beg” (koldulás) és a “backpackers” (hátizsák turisták) szavak kombinációja nyomán.

A The Sun szerint (melyet idéz az expressen.se svéd portál) Bali bevándorlási hatóságai – amint azt a helyi illetékes, SetyoBudiwardoyo hivatalos nyilatkozatában megerősítette – az efféle lézengő, kolduló, engedély nélkül árusító turistákat mostantól fogva igazoltatják, és erről értesítik az állampolgárságuk szerint illetékes nagykövetséget is.

Sokszor küszködünk problémás turistákkal – hangsúlyozta nyilatkozatában a helyi szakember. – Legutóbb ausztrál, brit és orosz látogatókkal akadtak gondjaink.Ezekről az esetekről az illetékes nagykövetségeket értesíteni fogjuk, hogy állampolgáraikat, illetve azok tevékenységét a Balin történő tartózkodásuk alatt figyelemmel kísérhessék.

A The Sun szerint azonban nem valószínű, hogy a nagykövetségek bármiféle különleges intézkedéseket tennének honfitársaik ellen, mindaddig, amíg ők nem követnek el igazolhatóan bűncselekményt, illetve nem keverednek alapos gyanúba. Ezekben az esetekben kiutasíthatják őket az országból.

Bali az egyik legkedveltebb úti cél a hátizsákos turisták számára, és számos fotó jelent meg a helyi közösségi médiában, amelyek azt mutatják, hogy a nyugati turisták pénzért könyörögnek az utcán ülve, egy olyan országban, amely lényegesen szegényebb, mint a saját hazájuk. Néhányan illegálisan elkezdtek különféle szuveníreket is árulni, hogy finanszírozzák utazásukat.

Hasonló esetekről számoltak be Thaiföldön és számos más ázsiai országban, valamint Új-Zélandon is.

Bali kold