Forrás: turizmus.com

Légitársaságok, idegenforgalmi hivatalok és a sajtó képviselői részvételével tartotta évindító partnertalálkozóját a repjegy.hu és a Travelo.

Korábban történt

A rendezvényen szakmai előadások is elhangzottak a repülőjegy-foglalás jövőjéről, valamint sor került az Én légitársaságom 2017 felmérés eredményhirdetésére és díjátadójára.

A légitársaságokat kizárólag az utasok véleménye alapján rangsoroló felmérést idén hatodik alkalommal rendezték meg. Az online szavazáson mindenki részt vehetett, aki 2017-ben repülős utazáson vett részt.  Összesen 7 852 értékelés érkezett, ami jelentősen meghaladta az egy évvel korábbi 5 274-es számot.

A díjazott légitársaságok listája:

A legkedvesebb légiutaskísérő

 1. El Al Israel Airlines
 2. Emirates
 3. Qatar Airways

 

A legjobb fedélzeti ellátás

 1. Emirates
 2. El Al Israel Airlines
 3. Qatar Airways

 

A legjobb menetrend

 1. Finnair
 2. El Al Israel Airlines
 3. Swiss

 

A legjobb ár-érték arány

 1. Qatar Airways
 2. El Al Israel Airlines
 3. Emirates

 

A legprofibb kommunikáció

 1. El Al Israel Airlines
 2. Emirates
 3. Qatar Airways

 

Különdíj: A legtöbb értékelés

Wizz Air

 

Összesített végeredmény

 1. El Al Israel Airlines
 2. Emirates
 3. Qatar AirwaysA rendezvényen elhangzó előadások sorában a repjegy.hu képviseletében Horváth Balázs, a Weco-Travel Kft. ügyvezetője a Big Data és a mesterséges intelligencia térnyerését vetítette elő a repülőjegy-értékesítésben. „Megfelelő minőségű és mennyiségű adatokból nagy pontossággal tudunk majd egyéni igényeket és lehetőségeket felmérni, és ezek alapján teljesen testre szabott ajánlatot készíteni, amely a megfelelő időben és a megfelelő áron érkezik a fogyasztóhoz” – mondta. Kiemelte a márkaismertség fontosságát, ami alapvetően hozzájárul a bizalom megteremtéséhez.

  Bíró Balázs a Travelport Magyarországtól elmondta: „Az ügyfél lojalitását az ügyfélélmény határozza meg. A Travelport abban nyújt segítséget partnereinek, hogy az utazás minden lépésében hatékonyan tudja kiszolgálni az utasok igényeit.” Erre példaként hozta fel a cég új mobilalkalmazását, mellyel az utasok nyomon követhetik foglalásuk alakulását.

  Ritter Máté a Budapest Airporttól a járatfejlesztésekről beszélt: „Az elmúlt évek munkájának köszönhetően 2018 nyarán három új, közvetlen észak-amerikai járat indul Budapestről New Yorkba, Chicagóba és Philadelphiába. A következő években elsősorban távol-keleti és délkelet-ázsiai közvetlen járatok elindításán fogunk dolgozni.” A szakember elmondta, hogy emellett kiemelt célként kezelik a meglévő közvetlen járatok esetében a heti frekvencia emelését, nagyobb géptípus üzembe állítását és további piaci szereplők bevonását egyes útvonalakra.

  Travel