Az airBaltic a világ legpontosabb légitársasága

Forrás: turizmus.com

A OAG több mint 50 millió repülést vizsgáló elemzése alapján 2017-ben a lett airBaltic volt a világ legpontosabb légitársasága.

Korábban történt

A lett légitársaság gépei 90,1 százalékos pontosságot értek el, ami azt jelenti, hogy 100 járatból 90-nél is több pontosan érkezett 2017-ben. Az airBaltic mellett csak két európai légitársaság van, ami bekerült a listán az első tízbe: az Air Lingus és az Alitalia. Martin Gauss, az airBaltic ügyvezetője így kommentálta a jó hírt: “2017 légitársaságunk megalakulása óta az egyik legnyüzsgőbb éve volt, rekordszámú utast szállítottunk rekordszámú járattal. Büszkék vagyunk rá, hogy még ilyen körülmények között is pontosabb szolgáltatást tudtunk biztosítani versenytársainknál.”

A teljes tanulmány letölthető INNEN.

Az adatok valóban nagy növekedést mutatnak: a légitársaság sajtóközleménye szerint 2017 decemberében például 260.000 ezer utast szállított az airBaltic, ami 27 százalékkal meghaladja az előző év azonos időszakát. A karácsonyi szezonban a Párizsba, Londonba és Zürichbe indított gépeket, a síszezonban pedig olyan népszerű síközpontokkal biztosítja az összeköttetést, mint München, Genf, Salzburg, Verona és Poprád a Magas-Tátrában. 2017-ben Moszkva, Amszterdam, London, Párizs és Berlin volt a legnépszerűbb úticél.

“Tavaly 13 új desztinációra indítottunk járatokat, és javítottunk a szolgáltatás minőségét a meglévőkön. Ezt a hét új Bombardier CS300 tette lehetővé, amik jobban teljesítettek a vártnál, és amiket utasaink is nagyra értékeltek – mondta Martin Gauss. Az airBaltic 2018-ban is növekedni fog: a tervek szerint legalább hét új járatot indítanak az idén – az új célpontok: Malaga, Lisszabon, Split, Bordeaux, Gdansk, Szocsi és Kalinyingrád –, és tovább folytatják a flotta modernizálását.