Több tízezer szavazat összesítése után a budapesti Szent István-bazilika előtti rendezvényt választották meg a legszebb karácsonyi vásárnak Európában.

 

Az eredményt december 10-én jelentette be Brüsszelben, az European Best Destinations (EBD) nevű szervezet, amelynek célja, hogy az európai kultúrát és turizmust népszerűsítse, együttműködve az európai turisztikai hivatalokkal és az EDEN-hálózattal.

A végeredmény a szavazatok összeszámolása után jött ki, az idén rekordszámú, 289 714 szavazat érkezett a világ 116 országából.

Az Adventi vásár a Bazilikánál is rekordszámú, 39 448 szavazatot kapott, ezzel megelőzte az előző rekordert, a 2018-as zágrábi karácsonyi vásárt, amelyre akkor 38 830 szavazat futott be.
Budapest, Advent a BazilikánálA legjobb 20 európai karácsonyi vásár:

 1. 2. Bécs
  3. Gdansk
  4. Brüsszel
  5. Montbeliard
  6. Bázel
  7. Metz
  8. Kolozsvár
  9. Valkenburg
  10. Újvidék
  11. Trier
  12. Prága
  13. Govone
  14. Winchester
  15. Amiens
  16. Rothenburg
  17. Köln
  18. Lipcse
  19. Pozsony
  20. Bath

A budapesti Szent-István-bazilikánál immár nyolcadik alkalommal rendeznek karácsonyi vásárt, ahol a karácsonyi ajándékok megvásárlása mellett a magyar konyha finomságait is meg lehet kóstolni.

A verseny szervezői megjegyzik továbbá, hogy a budapesti vásáron ingyenes attrakciók is várják a látogatókat, ezek közé tartozik a gyerekeknek a korcsolyázás és a hétvégi korcsolyaoktatás.

A budapesti esemény fontos eleme továbbá a monumentális 3D-fényfestés, amelyet a Szent István-bazilika homlokzatára vetítenek esténként. Ezen felül koncertek és jótékonysági események színesítik a programot a Bazilikánál, ahol egyébként az ételeket környezetbarát csomagolásban kínálják a vendégeknek, a szemetet pedig újrahasznosítják.

(turizmus.com)