Forrás: MTI

A világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola nyitja meg az első Örvényeshegy Pikniket Zalacsányban, ahol három napig koncertekkel, színházzal, irodalommal és helyi finomságokkal várják az érdeklődőket.

A május 25. és 27. közötti időszakra tervezett összművészeti fesztiválnak Zalacsány egy csendes, erdőszéli területe, az örvényeshegyi településrész ad otthont. A területen az 1200-as években a pálos rend központi jelentőségű kolostora állt.

A háromnapos rendezvény Al Di Meola szabadtéri koncertjével indul és olyan magyar művészek fellépésével folytatódik, mint Pély Barna, Szabó Balázs Bandája, a Pribojszki Mátyás Band és a Jónás Vera Experiment. A közönséggel együtt improvizál majd a Momentán Társulat, az irodalomkedvelőket Varró Dániel és Molnár György szórakoztatja, továbbá különleges gyerekprogrammal készül Szalóki Ági és Bognár Szilvia is.

A fesztivált a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány szervezi. Oszkó-Jakab Natália, az alapítvány kuratóriumi elnöke szerint rengeteg felfedezetlen csoda van Magyarországon, ezért is nagy öröm, ha egy „varázslatos település helyi kezdeményezésre a művészet erejével igyekszik bemutatni rejtett értékeit.”

Badacsonyi Tamás és Nikoletta, a rendezvény fő helyszínének, a Pálos Vendégháznak a tulajdonosai Budapestről költöztek ide a családjukkal, és már a kezdetektől az volt a gondolatuk, hogy ez a magával ragadó hely fantasztikus kulturális programok helyszíne is lehet – idézi a fesztivál közleménye.

(turizmus.com)