Ahol ötmillió turista jut másfél millió helybelire

India sokszínű és változatos állama, a gazdag portugál gyarmati örökséggel rendelkező Goa mutatkozott be a minap Budapesten.

Korábban történt

A Goa Tourism ügynöksége által a Ritz Carlton Hotelben szervezett esten a vendégeket az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete, Kumar Tuhinköszöntötte.

B. Sawant, a Goa Tourism Development Corporation igazgatója elmondta: „Goa évről-évre külföldi látogatók ezreit vonzza varázslatos strandjai, hegyei, völgyei, holtágai, konyhája és nyugodt életmódja miatt.”

A rendezvényen elhangzott, hogy nyugatról az Arab-tenger, keletről a Sahyadri-hegység határolja Goa államot, amelyet számtalan folyó szel át. Goa lakossága mindössze 1,5 millió fő, mégis a legmagasabb egy főre jutó GDP-vel rendelkezik az indiai államok közt. Goa ugyanakkor az indiai szubkontinens egyik leglátogatottabb pontja, mely évente több mint ötmillió turistát vonz.

Goa portugál gyarmat volt több mint 450 éven keresztül, ami markáns hatást gyakorolt a térség kultúrájára. A templomok és a kápolnák európai építészeti stílusjegyeket hordoznak, a legnagyobb katolikus emlékmű India- és Ázsia-szerte az itt található Sé Katedrális Ó-Goában, mely a híres Aranyharangnak is otthont ad. A szintén Ó-Goában található Bom Jesus Bazilika India első bazilikája, emellett az UNESCO világörökségi helyszíne. Goa szakrális építészete is igen komoly örökség: az állam pazar templomokat, szentélyeket és mecseteket vonultat fel. A goai templomok jellegzetes eleme az úgy nevezett „Deepstambh”, a lámpák tornya.

Szintén jelentős látnivalónak számítanak Goában a vadrezervátumok, a különféle erődök, vízesések és fűszerültetvények. Híresek jellegzetes ételkülönlegességei, a változatos éjszakai élet és a strandok. Hatvan mérföld hosszú partszakaszát a világ legfestőibb strandjai tarkítják. Az indiai állam számos látványos fesztiválnak is otthont ad.

( turizmus.com)