Rengeteg irracionális magatartás tapasztalható a piacon a Wizz Air vezérigazgatója szerint.

Semmiképp sem tekinthető egyedi esetnek, már csak azért sem, mert az Air Berlin mellett a közelmúltban az angol Monarch Airlines is leállt, és megítélésem szerint további csődök várhatók. Rengeteg irracionális magatartás tapasztalható a piacon. Ennek egy része politikai indíttatású, aminek következtében több nemzeti légitársaságot is inkubátorban tartanak, de magánbefektetői körben szintén vannak irracionális elemek, ezek vezettek az Air Berlin és a Monarch Airlines csődjéhez is.

A piac kezelni fogja ezeket a kérdéseket, és ahogyan az Egyesült Államokban is, ahol a korábbi több tucat légitársaságból mára négy meghatározó cég maradt, úgy Európában is folytatódik a már korábban elindult konszolidáció. Messze van még a vége ennek a folyamatnak – nyilatkozta a Világgazdaságnak Váradi József, a diszkont-légitársaság vezérigazgatója.

Hozzátette: a Wizz Air flottája 87 gépből áll, a most vásárolt A320neo családba tartozó gépek első darabjai 2022-ben állhatnak forgalomba nálunk, az utolsók pedig 2026-ban érkeznek. De közben is gyarapszik a gépparkunk, hiszen korábbi megállapodások alapján is folyamatosan érkeznek újabb gépek, aminek eredményeként jövő májusra a Wizz Air flottája már száz repülőgéppel üzemel. Az Airbusszal 2015-ben megkötött megállapodás szerint 2019 és 2024 között 110 új repülő érkezik a Wizz Airhez, tehát a flotta a következő években az iparági átlag felett bővül.

(forrás: Világgazdaság Online)

(turizmus.com)