A vizet ugyan kilötykölte a robotfelszolgálólány, de annyi baj legyen!

forrás:napituzmus.com

Miért tartanánk lapindító meetinget unalmas négy fal közt, ha egy robotokkal megtűzdelt pesti kávézóban is lehet?

Mondjuk érkezésünkkor kisebb csalódás ért, ugyanis a VIII. kerületi Práter utcai Enjoy Budapest Café egyik fő atrakciója, a recepciós kis robot, amelyik fogadja a vendégeket, és helyükre kíséri őket, éppen bekrepált, és jelenleg szerelés alatt áll, de ez legyen a legkevesebb gond és stressz, ami egy vendéglátóhelyen ma érheti az embert.

Hiszen régen elhatároztuk, következő lapindító értekezletünket robotok meghitt közelségében, sőt, általuk kiszolgált szervízzel tartjuk, ráadásul – autentikus módon – vizes témákat feldolgozó lapszámunk megbeszélésén Réka kolléganő mindjárt kért is a hozzánk érkező felszolgálórobottól egy nagy pohár ásványvizet. Amit, miközben halkan berregve közeledett felénk, kicsit kilötykölt, mivel nem várt probléma érte munkája közben: egy kabát sarka lógott be útjába, és a robotfelszolgálólány nem tudta kezelni ezt a váratlan helyzetet. Csak topogott egy helyben, amíg az egyik kávézó-beli alkalmazott segítségére nem sietett.

De aztán a különböző kávéféleségéeket, forró csokit, üdítőt, és meleg lepényeket profin kihozta, és türelmesen várta, amíg elvesszük a kezéből, jó étvágyat kívánt, majd csendesen arrébb gördült.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ezt a ma még különlegesnek számító helyet azért hozták létre tulajdonosai, hogy így egy csapásra megoldják az immár égető munkaerőhiány helyzetet, ki kell ábrándítsuk az e nézetet vallókat: nem, az ötletet kitaláló E-Szoftverfejlesztő Kft. azért állította hadrendbe az Enjoy Robotics üzletágon belüli kisebb-nagyobb robotokat az üzletben, hogy még több forrást tudjanak összpontosítani kutatásaikra és fejlesztéseikre, a Práter utcai kávézó tulajdonképpen egyfajta barátságos bemutatótér, ahol több nagyobb méretű robot, és számos kis robot várja a vendégeket. “Akikkel” lehet játszani is, meghallgatni énekeiket, figyelni bájos vagy éppen suta táncaikat, és közben lehet jókat enni, inni. A robotfelszolgáló meg sosem lesz ideges, nem tesz megjegyzéseket, mindig mosolyog és türelmes, legfeljebb néha kilöttyinti a vizet – de egy ilyen különleges helyen ez a legkevesebb.