A világon egyedülálló vállalást tett a Qantas

forrás:napiturzmus.com

Az ausztrál Qantas légitársaság bejelentette, hogy 2021 végéig a világ első légitársasága kíván lenni, amely újrahasznosítás és komposztálás révén legalább a háromnegyedével csökkentené le a működés közben keletkező szemét mennyiségét.

Ezen túl a Qantas ki akarja vonni azt a 100 millió egyszer használatos műanyag evőeszközt, illetve egyebet, amelyet utaztatás közben használnak. „Évente 50 millió ember szállítása során, több mint 30 000 tonna hulladékkal foglalkozunk. Ez ugyanakkora súly, mint nyolcvan, 747-es Jumbo tömege” – mondta Qantas Group vezérigazgatója.

Ezért új kávéscsészéket használnak majd, amelyek újrahasznosíthatók vagy komposztálhatók, a felesleges papírt, például a beszállókártyákat és az üzemeltetési kézikönyveket teljesen kicserélnék digitális eszközökre, a megmaradó élelmiszereket eladományoznák, a régi egyenruhákat pedig újrahasznosítanák. Ezzel egyetemben minden, menet közben keletkező hulladékot szelektíven gyűjtenének.

Egy légitársaság számára ugyanakkor bonyolult teljesen megszabadulni a műanyagtól, mert sok olyan dolgot használnak, mint párnák, takarók, ingyenes fogkefék, amelyeket műanyagba csomagolva higiénikus tárolni.