A szlovákok után a magyarok látogatnak legtöbben északi szomszédunkhoz, utána következik csak a népességét tekintve sokkal jelentősebb Lengyelország, Németország vagy az Egyesült Királyság. Mindez annak is köszönhető, hogy évről évre új fejlesztésekkel, attrakciókkal lepi meg a turistákat Szlovákia.

Forrás: turizmus.com |

A Magas Tátra, az Alacsony Tátra és Donovaly a legkedveltebb téli úti célok, amelyek nemcsak a sízőknek nyújtanak kellemes programokat, de számtalan szórakoztató létesítmény, múzeum, aquapark, spa és wellness, valamint gyerek animációs központ gondoskodik a nem sízők családi időtöltéséről.

A jelszó természetesen minden, ami téli sport – a síklubok, oktató központok, felvonók, korcsolyapályák, síbuszok és a különböző kedvezményeket nyújtó turisztikai kártyák is ezt szolgálják. A patinás terepen már több mint 500 éve síelnek az itt élők.

A Szlovák Idegenforgalmi Képviselet szerdai tájékoztatója alkalmából Sona Jelínkova igazgató elhívta Budapestre az egyes téli sportközpontok vezetőit, hogy maguk számoljanak be az új beruházásokról.

A világ legkisebb óriáshegysége folyamatosan fejlődik, mind turisztikai, mind sportolási szempontból. Több mint tíz 2600 méternél magasabb csúcs, tengerszemek, 26 kilométernyi gerinctúra útvonal, 80 kilométernyi sífutópálya várja a hidegben is mozogni vágyókat. Poprád repülőtere alig fél órányira van a síterepektől, és egyre jelentősebb a légi forgalom is. De természetesen Magyarországról elsősorban autóval érkeznek a turisták.

Mindezt új szállodák, az Európa-hírű Aqua City Poprád és Jégdóm, illetve a Fire and Water látványos spa centruma, a hűtéssel gyógyító crio gyógykezelések egészítik ki. Van ahol az új projektek magas minőségű hóágyúkban, vagy éppen 15 főt befogadó, kabinos felvonókban testesülnek meg.

A tájékoztatón jelen voltak a hazai síélet vezető személyiségei, köztük Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia elnöke, a különböző versenyek szervezői és a síutakat kínáló hazai utazási irodák képviselői, köztük a Cartour is, új téli katalógusával.

(Turizmus Panoráma Bulletin)