Segítségnyújtásként, szakmai összefogásként intézik az utasok, partnerek átfoglalását.

A Ruefa Reisent is meglepte a nagy múltú utazásszervező csődje, annak ellenére hogy hallottunk a britek anyagi gondjairól nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar és ilyen nagyot robban a bomba. Egyértelmű, hogy ennek az eseménynek, mint mindig most is a szakma a nagy vesztese. Az a szakma, amelyről oly keveset gondolnak azok az utasok, akiknek számtalan örömteli pillanatot okozunk a munkánkkal, az a szakma, amely a legjobban ki van téve a világban történő politikai és gazdasági eseményeknek, az időjárásnak. Fontos lenne a kamuhírek, a találgatások megelőzése és ezért az utasok számára érthető szakmai közlemények megjelentetése. Menjünk a baj elébe, lépjünk mi előbb! Ne a Neckermann bajáról írjunk, hanem arról, hogy közben mi mit teszünk az utasokért, a háttérben a Neckermann mit tesz az utasokért!

Irodánk ugyan nem MUISZ tag, de nagyon szívesen segíti a MUISZ munkáját, ha szükség van rá: ötletekkel, sajtófigyeléssel, közleményekkel. A német és osztrák Neckermann cégcsoportok egy része (osztrák és német Thomas Cook Toursitik GmbH, Bucher Reisen, Öger Tours, Thomas Cook Austria) csődöt jelentett, de a Neckermann Utazás Szolgáltató Kft működik tovább. Bíznak abban, hogy rendezni tudják soraikat. Folyamatosan egyeztetünk a Neckermannal a továbbiakról, ….és bízunk, bízunk abban hogy az utas jövőre is visszatér hiszen sem a Neckermann, sem a Ruefa nem hagyta magára.

Most szükséges igazán a szakmai összefogás! Most mindenkinek helyt kell állni, ez egy szerelemszakma, amit mi választottunk! Kolléganőink 9-18-ig az irodában intézik az utasok, a partnerek átfoglalásait. Ahogy eddig is továbbra is foglalunk a Neckermann irodáknak, hiszen ők is menthetik a menthetőt a saját utasaik vonatkozásában is! Minden kedves kollégának és kolléganőnek főleg a Neckermanosoknak kitartást és türelmet kívánunk! Reméljük jövő ilyenkor már arról beszélget az egész szakma, hogy 2019/2020 milyen sikeres év volt!” – küldte el nyilatkozatát szerkesztőségünknek Bartha Gabriella, a Ruefa Reisen Utazási Iroda Kft ügyvezető igazgatója.

(Turizmus Online)