Forrás: turizmus.com

Változatos programokkal és új utcabútorokkal nyitja meg a tavaszi szezont április 5-én a bécsi múzeumi negyed, a külföldiek körében is igen népszerű Museumsquartier (MQ).

Ezen a napon helyezik ki az MQ jellegzetes ülőalkalmatosságait is, az új színben pompázó MQ Viena utcabútorokat. Idén a naplemente árnyalatkapta a legtöbb voksot, így csütörtöktől összesen 76 új, naplemente színű fekvőhelyen pihenhetnek majd a múzeumi negyed látogatói.

A bútorok színét egy online szavazás keretein belül választhatták ki a szavazók, ahol a voksok majdnem felével a naplemente lett a legkedveltebb. (A fesztivál-iszap fantázianevű szín 32,04 százalékkal, a tengeri szellő pedig 23,48 százalékkal messze alulmaradt a szavazásban.)

A bútorok kihelyezésével egy időben újra felállítják az MQ Amore szoborparkját, a múzeumi negyed művészi minigolf-pályáját, ahol 16 órától ingyen játszhatnak az érdeklődők a műalkotások között.

A kora esti órákban pedig sétáló koncertekkel várják a tavasz szerelmeseit.

A Walking Concerts nevű program lényege, hogy a látogatók egy fülhallgatón keresztül hallgathatják a Wiener Blond nevű formáció zenéjét, méghozzá bárhol a múzeumi negyed területén. Az MQ tavaszindító programja ingyenes.

(turizmus.com)