A Lufthansa és München „tízcsillagos” repülőtere

Tavaly a Lufthansa és a müncheni repülőtér 2-es termináljának forgalma meghaladta a 30 millió utast.

Kapcsolódó cikkek

Tavaly a Lufthansa és a müncheni repülőtér 2-es termináljának forgalma meghaladta a 30 millió utast. Egész pontosan 30,6 millióan vették igénybe a terminált 2017-es utazásaik során, ami az előző évhez képest 10,6 százalékos növekedést jelent.

Március 25-től a Lufthansa öt A380-as gépet telepít a müncheni bázisra, amelyek a nyári menetrendben Los Angelesbe, Hong Kongba és Pekingbe közlekednek majd. Két nappal később a Lufthansa A350-ese először indul majd el Münchenből Szingapúrba. A Eurowings szintén tervezi a további növekedést Münchenben.

A müncheni repülőtér 2015-ben Európában elsőként szerezte meg a londoni székhelyű Skytraxtől az ötcsillagos repülőtér minősítést. Tavaly decemberben pedig a Lufthansa csatlakozott hozzá, miután a kontinensen szintén elsőként nyerte el a nemzetközi légi közlekedés legmagasabb szintű, ötcsillagos elismerését a Skytraxtől. Ám ezzel nincs vége a díjaknak: a 2-es Terminál – beleértve a két cég által közösen üzemeltetett szatelit terminált – tavaly márciusban a Skytrax World Airport Awards-on vehette át a Világ Legjobb Légitársasági Terminálja elismerést.

(forrás: Turizmus Online)

 

(Napi Turizmus)