Az egyik legnagyobb londoni ingatlanközvetítő ügynökség, a Knight Frank azonosította és összegyűjtötte azokat a városokat, amelyek napjainkban és a jövőben a legfontosabbak a tehetős emberek számára, ez lett a Wealth Index.

A Knight Frank értékelése széleskörű képet alkot, beleértve azt, hogyhol élnek a tehetősek, tartalmazza a költségeket és befektetéseket, és azt is, hol töltik szívesen a szabadidejüket és hol taníttatják a gyerekeiket. A Wealth Index négy témára épül, ezek az alábbak:

Vagyon: Figyelembe vették a jelenlegi és a jövőbeni gazdag lakosokat és a a vagyon megteremtésének várható növekedésének ütemét.

Beruházás: Ahhoz, hogy megértsék, a tehetősök hova fektetnek be, megnézték a magánszemélyek vagy családi vállalkozások főbb ingatlan beruházásainak adatait a kereskedelmi és a lakossági piacokon (melyek értéke legalább 10 millió amerikai dollár). A rangsorunk figyelembe veszi a befektetés volumenét és annak sokféleségét a különböző nemzetiségek számát tekintve

Életstílus: Az életstílus témái között számos elem szerepel, beleértve a luxushotelek sűrűsége, valamint a vezető minőségi éttermek száma és minősége éppúgy, ahogy az átlagos látogatói költés. Az oktatás fontos szempont a vásárlásnál, ezért figyelembe vették az egyes városok egyetemeinek számát és minőségét.

Jövő: A jövőbeni gazdasági teljesítmény befolyásolja a befektetési döntéseket. Hogy megértsék, egy város hogy fog viselkedni középtávon, figyelembe vették a jósolt GDP-t és a városi szintű fejlesztéseket.

The Knight Frank City Wealth Index 2018 eredményei

Mindezek alapján 2018-ban New York vezeti az összes listát. London a befektetési lehetőségek és jövő szempontjából a második, San Fransisco pedig a legáhítottabb életmód listán érte el ugyanezt az eredményt.
Összesítve, Észak-Amerikai városok uralják a listákat, 10 helyett megszerezve a legjobb 20 közül, de az ázsiai városoknak sincs oka a panaszra: a top 20-ból, 5 hely az övék.

Vagyon: A legtöbb gazdag ember New Yorkban él és fog élni. A népesség tekintetében fele akkora Los Angeles a második, majd 7 észak-amerikai város és London következik, ami így épp befért az első 10-be. Ez a sorrend következő 5 évben várhatóan változni fog, ebben a kategóriában Jakarta és Cairo mutatja a legnagyobb növekedést, ezeket New York, Los Angeles and Delhi követi.

Befektetések: 2017 végéi bezárólag, az utóbbi két évben New York vezet a legnagyobb magán ingatlanberuházások terén, viszont London a kereslet sokszínűségének első helyét foglalja el, a különböző nemzetiségek számának mértéke miatt.

Jövő: A jövőbeni GDP szerint, ismét New York az első, őt szorosan követi Tokyo és London. Ha a jövőt nézzük, az észak-amerikai városok úgy tűnik, megőrzik vezető szerepüket.

Életstílus: A Five Star Alliance weblap foglalásai alapján London az első az öt csillagos hotelek rangsorában, a maga 75 szállodájával, kényelmesen megelőzve a második Dubait, aminek „csak” 61luxushotele van.
Dubaiban az egy napra érkező vendégek költöttek a legtöbbet, a teljes kiadásuk 28.5 milliárd dollár. New York a második ezen a listán, 17 milliárd dolláros költéssel. Az egy napra vetített átlagos költések terén Melbourne az első, ahol 1.925 dollár/fő, ezt szorosan követi Dubai 1.917 dollár/fő-vel.

(Napi Turizmus)