A közelben leszáll a Korean Air

Az Airlineroute hírlevele hívta fel a figyelmet, hogy a dél-koreai zászlóvivő megkezdte a Szöul-Zágráb útvonalon a jegyek értékesítést ősszel induló járatára.

Kapcsolódó cikkek

A járat hetente háromszor közlekedik szeptember 1-től Incshon repülőteréről. Az Airbus A330-200-assal teljesített járatok szombatonként délelőtt 11-kor indulnak Szöulból, míg kedden és csütörtökön 11:05-kor. Mindkét esetben aznap délután 15:45-kor szállnak le az utóbbi években komoly ráncfelvarráson átesett zágrábi repülőtéren.

Visszafele 17:20-kor indulnak a csütörtöki és szombati járatok. Ezek másnap délelőtt 11:30-kor érkeznek a dél-koreai fővárosba. Kedden 17:45-kor száll fel a járat és érkezik délelőtt 11:55-kor Szöulba.

A portál szerint egyelőre csak a nyári menetrend végéig, október 27-ig tudni a járat működéséről.

A SkyTeam-tag Korean a horvát zászlóvivő révén Star Alliance-hub Zágrábba közlekedik. A másik nagy koreai, az Asiana szintén a Star Alliance tagja. A járat indítását indokolhatja a térségbe látogató egyre növekvő számú koreai turista. Értesüléseink szerint a csoportok jellemzően a Velence-Ljubljana-Zágráb-Bécs útvonalat járják be. A Korean szintén közvetlenül közlekedik az osztrák fővárosba.

Budapesten két egymást követő szezonban az Asiana tripla hetese landolt hetente. A gép azonban charterként üzemelt. A budapestre érkező csoportok közép-európai túrákra indultak.

(Napi Turizmus)