Forrás: turizmus.com

 

Október 18-án Budapestre látogat a világ egyik legnagyobb hatású zenei zsenije, Ennio Morricone. A The 60 Years of Music Tour egyben búcsú is a rajongóktól, mert a 88 éves Maestro bejelentette: a jövőben zeneszerzői munkásságára kíván koncentrálni.

Budapestre azonban természetesen ellátogat a 88 éves Maestro, és olyan show-t hoz el, amelyhez hasonlót még nem láttak a magyar rajongók.

Vezénylete alatt 200 zenész és énekes vesz részt a monstre koncerten, megszólal többek között a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar, valamint a Kodály Kórus is.

„Hatalmas élmény, hogy műveimet fiatalok és idősebbek, a legkülönbözőbb anyagi és kulturális háttérrel rendelkező rétegek egyaránt örömmel meghallgatják. Munkásságom 60 éve során több mint 600 művet komponáltam, ebből jó néhány vált generációkon átívelő ismert slágerré. Mindig más programot találok ki. Tervezek például egy szvittet, amelynek elemeit hét különböző mozifilmhez szereztem, és ezek mindegyike Oscart nyert. De természetesen játszunk klasszikus darabokat a nagyszerű Sergio Leone-féle westernekből is” – nyilatkozta Morricone.

A legjobb filmzenéket felvonultató utolsó nagy turné januárban kezdődött Prágában, és október 18-án érkezik Budapestre.

(Turizmus Panoráma Bulletin)