Nőtt a charleroi-i reptér forgalma

Forrás: MTI

Hat százalékkal nőtt 2017-ben a fapados légitársaságokat fogadó dél-belgiumi Charleroi repterének forgalma. A Wizz Air 16 százalékkal több utast szállított Belgiumba.

Korábban történt

A repülőteret irányító igazgatóság tájékoztatása szerint közel rekordnak számító 7,7 millió utas fordult meg a charleroi-i reptéren, amely mintegy ötmillióval haladta meg az üzleti tervben rögzített várakozásokat.
Annak ellenére növekedést sikerült elérni a repülőtér forgalmában, hogy az ír Ryanair légitársaság nyár végétől rengeteg járatot törölt Európa-szerte. A járattörlések több tízezer utast térítettek el a dél-belgiumi légikikötőtől.

A beszámoló szerint az ír cég így is 11 százalékkal növelte belgiumi forgalmát az azt megelőző évhez képest. A legnagyobb, 42 százalékos növekedést a török Pagasus légitársaság érte el. A vakációzók igényeit kielégítő TUI fly társaság 22 százalékkal több utast szállított, az AirCorsica 9, a fehérorosz Belavia 16 százalékkal erősödött. Az előző évhez képest a Wizz Air ugyancsak 16 százalékkal növelte forgalmát Belgiumban 2017-ben.

W