Forrás: turizmus.com

Immáron 30 éve, hogy 1987. január 1-én a Blaguss budapesti irodája három kollégával, Molnár Gabriella irányítása alatt megkezdte működését.

Akkor még Blaguss-Volánbusz Nemzetközi Utazási Iroda Kft. név alatt, az első olyan osztrák-magyar közös vállalatként, amelyben az osztrák tulajdonhányad magasabb volt, mint a magyar Volánbuszé. Az ünnepélyes megnyitóra 1987 márciusában az akkori Fórum szállodában került sor, amelyen a turisztikai szakma jeles képviselői vettek részt.

Az osztrák tulajdonos, a Blaguss Reisen 2003-ban vásárolta ki a Volánbuszt, így az iroda 100 %-os osztrák tulajdonba került, és azóta Blaguss Utazási Iroda Kft. néven működik.

2006-ban Pásztor László vette át az iroda vezetését, aki azóta is sikeresen irányítja a Blaguss csoport magyarországi irodáit.

A Blaguss mára azon kevés utazási irodák közé tartozik, amelyek teljes körű idegenforgalmi szolgáltatást nyújtanak, kiutaztatással, beutaztatással, konferencia- és rendezvényszervezéssel, repülőjegy, vasútijegy és koncertjegy értékesítéssel foglalkozik.
Blaguss irodák Magyarországon három városban, Budapesten, Sopronban és Szombathelyen működnek, ezáltal széles körben kiszolgálva a magyar utazóközönség igényeit.

Az iroda jelentős magyar és nemzetközi szervezeti tagságokat tudhat magáénak: MUISZ, IATA, Euromic, SITE, EVCOM.

A cég 30 éves története során számtalan izgalmas megbízásnak tett eleget (nagy nemzetközi kongresszusok, konferenciák, incentive csoportok stb.), amelyek sikeressé, nemzetközileg ismertté és elismertté tették.

A cég tulajdonosai, vezetése és munkatársai megelégedéssel tekintenek vissza az elmúlt három évtizedre és ezúton köszönik magyarországi partnereiknek és alvállalkozóiknak magas színvonalú együttműködésüket és hozzájárulásukat az iroda sikeréhez.